Српски  Magyar 

Стасавају будући ликовни уметници

Ових дана у Дому културе Србобран траје изложба слика "Цртам и сликам оно што ме чини срећним", на којој се јавности представљају радови настали на другој овогодишњој ликовној радионици за децу.

"Велико ми је задовољство што сте у оволиком броју дошли на отварање изложбе, лепо је видети да је наше пространо двориште испуњено посетиоцима. Деца су вредно радила и као плод тога настала је ова лепа изложба слика. Надам се да им је било лепо на нашој радионици, да су уживала и да ће наставити да долазе у Дом културе и у будуће, а посебно сада, када је летњи програм за млађу публику овако богат", рекла је приликом отварања изложбе директорка Дома културе, Соња Стојновић.

Ђорђе Ћорић, идејни творац и вођа радионице, истакао је овом приликом да кроз активности које спроводе расту и стасавају бројна талентована и креативна деца.

"Већ трећу годину за редом реализујемо сличне пројекте и посебно ми је драго што је ликовна радионица препозната као добра и одобрена као годишњи пројекат. Доказали смо радом да су деца заиста украс света, испољени креативизам обогаћује не само децу већ и нас старије. Ја сам на радионицама покушавао да их усмеравам, али таленат, идеје, машту и однос ка стваралаштву су ствари које деца доносе са собом од куће. То је заслуга родитеља, бака и дека, јер сте ви ти, који су правилним одгојем, то код њих подстицали и развијали. Мени је било велико задовољство радити са децом и надам се да ћемо и у наредним годинама наставити да сарађујемо", поручио је мастер ликовни уметник Ђорђе Ћорић и захвалио Дому културе и Општини Србобран на подршци и разумевању потреба деце.

 



Службени лист