Српски  Magyar 

Школа цртања поново окупља талентовану децу

Дом културе Србобран, уз подршку Општине Србобран, и ове године реализоваће пројекат Школе цртања, на којем је ангажован мастер ликовни уметник Ђорђе Ћорић. Овогодишњи пројекат носи назив "Отисак Србобрана у цртежу и графици" и има хуманитарни карактер.

"Галерија Дома културе Србобран је у суботу, 03. јуна, била испуњена срећом и радошћу због почетка пројекта ликовно-хуманитарног карактера. На самом почетку, деци се обратио сарадник Дома културе, мастер ликовни уметник Ђорђе Ћорић, који је поздравио децу и објаснио им основну идеју ових радионица, предложену тему и начин рада. Потом је и директор Установе за културу, Дејан Корцеба, поздравио присутну децу, захвалио им се на одзиву, пожелио им срећан, успешан и креативан рад уз лепо дружење.

Групу полазника тренутно чини 25 ученика од 5. до 8. разреда, а Дом културе позива сву заинтересовану и талентовану децу тог узраста да се прикључе. Пројекат се реализује суботама у Галерији и дворишту Дома културе током јуна месеца (03, 10, 17. и 24. јуна), у периоду од 16.00 до 18.00 часова, када ће млади ликовни ствараоци са својим ментором израђивати радове у техници цртежа и у техници линореза.

Базична тема креативних идеја јесте Србобран као место дечјих досадашњих успомена и развоја нових вештина и особина. Поред ликовне радионице као такве, овогодишњи креативизам младих ствараоца има за циљ високу племенитост и људску саосећајност.

По завршетку ликовних радионица планирана је изложба радова о којој ће јавност бити благовремено обавештена, и која ће имати хуманитарну основу, тако да ће целокупна прикупљена финасијска средства бити уплаћена неком детету са платформе Буди хуман", саопштено је из Дома културе.