Српски  Magyar 

У Србобрану одржана бициклистичка трка Дунавског купа

Још једна манифестација са бициклистима у главној улози одржана је у Србобрану. Овога пута радило се надметању љубитеља двоточкаша који су узели учешћа у 24. Дунавском купу, међународној трци бициклиста аматера и ветерана. За титулу најбољег борило се четрдесетак бициклиста из региона.

Скуп је био испред зграде општине Србобран, а након пријављивања бициклисти су се у рекреативној вожњи упутили на стазу. Вожене су две трке, а организатор је писту поставио на Преком путу, који повезује Бечејски пут и пут Србобран - Фекетић, преко Сегединског пута.
 
Учеснике Дунавског купа поздравио је Нешко Честић, председник општине Србобран, који се и сам провозао са такмичарима и другим грађанима. За подршку акцији Честић је од организатора, Тибора Тарјана, добио плакету Дунавског купа.
 
"Идуће године ће бити 200 година од како је направљен први бицикл, а прошло је тачно 120 година од како је у Србији организована прва бициклистичка трка. Сви ви који данас учествујете у 18. трци овогодишњег Дунавског купа, сте настављачи једне дуге и лепе традиције. Желим вам пријатан боравак у Србобрану, верујем да ћете препознати шарм нашег малог града", рекао је Честић.
 
Победник трке у Србобрану је Хусеин Селимовић, члан Бициклистичког клуба "Змај од Босне" из Тузле.