Српски  Magyar 
  – Књижевна награда „Ленкин прстен“, која се уручује аутору најлепше љубавне песме на српском језику, ове године одлуком жирија, који су чинили Иван Негришорац, Зоран М.Мандић и Милан Дунђерски, припала је Војиславу Карановићу за песму „Тунели“. Награду, у коју осим новчаног износа, спада плакета и прстен од белог злата, Карановићу је уручио председник општине Србобран Бранко Гајин.
    На свечаности у суботу увече у Галерији Дома културе у Србобрану, лауреат Војислав Карановић је изразио задовољство што се његови стихови доводе у везу са стиховима Лазе Костића  „Santa Maria della Salute”
- Посебно сам задовољан што награда коју сам добио има помало загонетан назив „Ленкин прстен“. Прстен симболизује везу, оно што затвара и своди, завршава, даје облик коначности, док слова тог меког имена – Ленка, за све оне којима је поезија у срцу, поготово поезија Лазе Костића, могу да симболизују једино простор вечне отворености. Покушај да се у свету и у свести прокопају тунели да се споје коначно и бесконачно и то је оно што поезија чини. Тај спој, то венчање нуди обећање велике радости, а од такве радости сви дуси сада као и увек могу само од милине да полуде – рекао је Војислав Карановић, који је други добитник ове награде.
На свечаности, уз сценографију која је подсећала на давно прошла времена и једну од највећих љубавних драма у српској књижевности, Миро Вукасновић, председник Матице српске, говорио је о мистериозном односу Лазе и Ленке. Такође, том приликом Александар Саша Петровић, оперски певач, је уз пратњу на клавијатурама Тамаре Јовићевић отпевао неколико арија из опере „Ленка“, док је Миодраг Петровић, глумац СНП-А говорио стихове песме „Santa Maria della Salute”
    Иначе, награда „Ленкин прстен“ прошле године припала је академику Матији Бећковићу.
Вечерње новости, 19.11.2007. године