Српски  Magyar 
    Војиславу Карановићу је у Дому културе у Србобрану свечано уручена награда „Ленкин прстен“ која се додељује за најбољу љубавну песму на српском језику. Дом културе у Србобрану ово признање је установио у знак сећања на славну суграђанку Ленку Дунђерски. Карановићу је награда уручена за песму „Тунели“.
-Ово признање је усановљено на подлози настанка поезије и велике песме „Санта Мариа делла Салуте“. Да није било Ленке Дунђерски и Лазе Костића , који је од Ленке направио унутрашњи лик са којим је водио интезивни дијалог, никада не бисмо добили такву песму – рекао је Карановић.    Говорећи о награђеној песми „Тунели“, иако је скептичан према разврставању песама на љубавне, мисаоне, социјалне и друге, Карановић је изразио задовољство што је доведена у везу са поезијом Лазе Костића.
-Песма говори о љубавном осећању, покушају да човек допре до другог. Без тог сталног настојања и додира у покушају успостављања духовне целине, нема квалитетне поезије, али ни живота. – рекао је Карановић
    На додели награде књижевник Миро Вуксановић говорио је о Ленки Дунђерски и Лази Костићу. Глумац СНП Миодраг Петровић рецитовао је Костићеве стихове, а певач Александар Петровић извео је делове опере „Ленка“ коју је компоновао Мирослав Штаткић.
-Радује ме што сам добио награду помало загонетног имена „Ленкин прстен“. Прстен симболизује везу, даје облик коначности, док слова меког имена Ленка за све оне којима је поезија у срву могу да симболизују простор вечне отворености – рекао је на додели Карановић.
    У ужем избору за награду биле су и песме Радмиле Лазић, Мирослава Лукића, Мирослава Максимовића, Милана Ненадића и Радивоја Станивука. У жирију су били Иван Негришорац, Зоран М.Мандић и Милан Дунђерски.
Блиц 19.11.2007. године
аутор: Г.Добриловић